Man skulle kanskje tro at det helst var store bedrifter som omsetter for milliarder av kroner årlig, som har råd til å påta seg den kostnaden det er å gi firmagaver. Likevel passer firmagaver for små foretak så vel som store.

Mindre bedrifter

Et mindre selskap gjør lurt i å anerkjenne sine få, men lojale støttespillere. For dem kan enhver samarbeidspartner være uvurderlig for at de skal kunne få det til å gå rundt, og da kan en like gjerne vise takknemlighet. Gavene trenger ikke være særlig dyre heller. De mest populære gavene er ganske billige, men særlig små bedrifter gjør lurt i å gjøre firmagavene personlig for den enkelte mottakeren. På den måten knyttes båndet mellom de to parter.

Større bedrifter

Større bedrifter kan dra mye av den samme nytten ved å gi firmagaver. I tillegg kan de tjene på det på flere måter. For de største bedrifter åpner det seg flere dører når det gjelder gaver. De kan nemlig bruke gavene som et middel for å informere om kampanjer de skal ha. Slik blir firmagaver en forlengning av bedriftens digitale reklamering. Dette er et smart trekk, og gjør at det å gi ut gaver i stor grad blir en investering.

De største selskaper har dog kanskje ikke tid til å gjøre alle firmagaver personlige, i og med at de har mange kunder, ansatte og øvrige samarbeidspartnere. Derfor er det viktig at gavene de gir ut holder høy kvalitet, noe folk gjerne forventer av store, rike bedrifter. Dersom man skal bruke gavene man gir ut til å bedrive markedsføring og få nye potensielle kunder til å legge merke til en, er det viktig at de som mottar gaven faktisk får noe igjen for det.

Både store og små bedrifter gjør godt i å forære sine samarbeidspartnere med gode firmagaver, så ikke nøl med å finne ut hva som passer din bedrift!